rudhen damocles

Over Damocles

Rudhen-Electronics presenteert met trots Damocles en levensreddende applicatie voor het Android-platform om riskante ondernemingen goed voor te bereiden. ICE is een Engelse term en staat voor In Case of Emergency, in geval van nood.

Het sterke idée achter Damocles is dat het beter is om pro-aktief eventuele calamiteiten voor te breiden dan passief af te wachten tot zich een – te voorziene - noodsituatie voordoet.

We doen allemaal wel eens iets riskants, bijvoorbeeld een klus op een hoge ladder, een wandeltocht ergens achteraf, een lange autorit naar het zuiden of een nachtelijke fietstocht door een donker bos. Riskante ondernemingen die meestal goed gaan maar jammer genoeg ook wel eens niet.

In geval van nood is snelheid het allerbelangrijkste, en Damocles helpt precies daarbij om de hulpdiensten zo spoedig mogelijk te waarschuwen.

De Damocles applicatie bestaat uit twee invoerdelen: een deel is om de riskante onderneming die staat te gebeuren te omschrijven en te plannen, en het tweede deel omvat een medisch paspoort die de hulpdiensten kunnen raadplegen mocht het toch mis zijn gegaan.

Als alles goed is gegaan dan kan het ingestelde alarm eenvoudig uitgezet worden. Mocht men dit vergeten, dan geeft Damocles indien gewenst nog een waarschuwingssignaal af, een minuut voor het verstrijken van de tijd. Als de onderneming niet is gelukt, dan zal Damocles zijn reddende werk gaan doen.

Het contact met de hulpdiensten loopt via SMS en e-mail. Het moment dat de hulpdiensten dienen te worden ingeschakeld bepaalt u zelf. Ook de gegevens die meegestuurd worden bepaalt u zelf. Zo kunnen we direct het medische paspoort meesturen, en indien aanwezig ook een GPS positie.

De hulpdiensten, die U zelf kunt samenstellen uit uw contactenlijst, kunnen in 3 groepen worden gesplitst, steeds met een bepaalde (instelbare) tijd ertussen.

Wij zijn er van overtuigd dat door het snel inschakelen van de hulpdiensten Damocles levens kan redden. Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij. En bent u een keer geholpen door Damocles, vergeet dan niet om een kleine donatie te doen via onze Damocles winkel.

Download ons via de Google Play store


Alle functies:


Oordeel zelf en wordt ook een tevreden Damocles gebruiker.

Voor meer informatie neemt U hier contact met ons op.